Floris van Bergeijk - Romeo en Julia

401NLO-LOGO-ROMEO-EN-JULIA-SpangaOpera: Romeo en Julia, het paradijs ligt onder de voeten van je moeder

(de)Composer: Floris van Bergeijk naar Berlioz, Bellini, Gounod, Rota, Bernstein, Tchaikovsky en Prokofjev.

Performance schedule: 31 juli (wereldpremière), 2, 3, 4, 7, 9, 10 , 11 augustus 2013

Beginning: 20.30 uur.

Location: Opera Spanga, Spangahoekweg 47, Spanga (Friesland).

Cast: Oedo Kuipers , Sandrine Buendia, Francis van Broekhuizen, Marcel van Dieren, Klara uleman, Soufiane Abarkani, Anne-Symen Abma, Marcos Da Costa Ferreira, Raisa Melo Fortes, Wivineke van Groningen, Thijs Oud,, Naidjim Severina, Do van Stek, Fred Turner, Kevin Visser, Marjorie Wielkens en het Fries Jeugd Harmonie Orkest o.l.v. Thijs Oud

Direction: Corina van Eijk. Decor: Jolanda Lanslots. Costumes: Pieter van Rooij. Make-up: Maya Schiffers. Lighting: Henk Post. Camera: Dinand van de Wal. Editor: Synco Schölvinck. Sound architect: Patricia Boogaard.

Tickets: € 44,- (regulier) / € 17,50 (t/m 18 jaar)

Information: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Ticketing: www.operaspanga.nl en https://www.facebook.com/operaspanga/app_172604052767988


Intro

Opera Spanga brengt in de zomer van 2013 in haar standplaats Spanga Romeo en Julia, het paradijs ligt onder de voeten van je moeder, in samenwerking met het Fries Jeugd Harmonie Orkest.

intro

Het Fries Jeugd Harmonie Orkest (onderdeel van Keunstwurk) speelt zowel muzikaal als theatraal de hoofdrol in deze productie die tekstueel gebaseerd is op Romeo en Julia van Shakespeare. Muzikaal wordt geput uit werken van 'oude meesters'; Berlioz, Bellini, Gounod, Rota, Bernstein, Tchaikovsky en Prokofjev. De 'nieuwe meester' Floris van Bergeijk componeert daarbij theatrale muziek geïnspireerd door de oude werken. Opera Spanga werkte eerder samen met het FJHO en dirigent/arrangeur Thijs Oud bij Carmen in Delfzijl.

Onmogelijke liefde vanwege familievetes en cultuur- en geloofsverschillen is een thema van alle tijden. De teksten en het thema van Romeo en Julia zijn door de eeuwen heen keer op keer inspiratiebron geweest voor talloze schrijvers, klassieke- jazz- en popmusici, beeldend kunstenaars en filmmakers. Deze Romeo en Julia is gesitueerd in de tegenwoordige tijd: het conflict tussen zogenaamde oude en nieuwe Hollanders staat centraal. Spanningen worden gevoed door onwetendheid en onbegrip en lopen door het verschil in cultuur en geloof hoog op. Net als bij Shakespeare vallen er doden: er komen een aantal stoelen vrij in het orkest. Het orkest klinkt tragisch dun.

Synopsis

  • sl1
  • sl2
  • sl3
  • sl4
  • sl5
  • sl6
  • sl7

De Friese Holtenius ziet de aanwezigheid van buitenlanders als oorzaak voor de ondergang van zijn boerenbedrijf. Hij wil niets te maken hebben met de liefde van zijn zoon Romeo voor de Noord-Afrikaanse Julia. Ook Julia's vader Loukile staat het jonge liefdespaar in de weg. Hij dwingt zijn dochter tot een huwelijk met Omar. De overtuigingen van beide vaders hebben desastreuze gevolgen.


Recensie

Binnenkort volgt onze recensie van een van de voorstellingen