Stand van zaken

Sinds 2010 aan een bloemlezing van Nederlandse en Vlaamse Opera's. Omdat daarvan geen opnamen bestaan moet deze bloemlezing vanuit handgeschreven partituren worden vervaardigd. Daarom zijn wij een particulier initiatief gestart om dit Nederlands/Vlaamse opera-erfgoed te digitaliseren. Vele honderden opera's zijn inmiddels al in kaart gebracht. Parallel aan het vorrderen van studie en boek presenteren wij tussendoor vondsten en resultaten in onze vermaarde 401Concerts serie met Nederlandse en Vlaamse operahoogtepunten. Inmiddels zijn er in 5 concerten meer dan 50 hoogtepunten uit nederlandse en Vlaamse opera's uitgevoerd en in aidio- en video-opnamen vastgelegd. Via downloads zijn deze ontsloten. Daarnaast werken wij vanaf najaar/winter 2017 toe naar cd-uitgaven met highlights uit de concerten en de studio-opnamen in de 401Recordings serie waaraan wij momenteel werken. De grote concerten die voor 2018 gepland staan rond het Haagse Franse Theater 1751-1790 en het Jan Brandt Buys Festival Zutphen (21-23 september 2018) zullen integraal op cd verschijnen. 

Fondsenwerving

Voor onderzoek, digitalisering en ontsluiting van archiefmateriaal zoeken wij sponsors. Voor de mogelijkheden kunt u meer lezen op de betreffende pagina’s.

401Concerts thuis

Wilt u een exclusieve event voor uw zakenrelaties waarmee u en een hoogstaand product in huis haalt én wezenlijk bijdraagt aan het behoud van Nederlands muzikale erfgoed, boek dan een op maat gemaakt 401nederlandseOpera concert. Onze concerten zijn uniek omdat wij nooit repertoire herhalen. Het doel van de concerten is immers zoveel mogelijk repertoire via opnamen te ontsluiten. Dat betekent dat wij per concert zo'n 10 vergeten Nederlandse en Vlaamse opera's via aria's en duetten toegankelijk maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel ons op 06-22338381.