SPANGA-FALSTAFF-REVISTOVerdi - Falstaff Rivisto
Download: €15.00

Falstaff rivisto (1891/2011)

Giuseppe Verdi & Floris van Bergeijk/Arrigo Boito

Affiche

Opera Spanga & Rosa ensemble geven Verdi's opera 130 jaar na de wereldpremiere uit 1891 een ingrijpende facelift waarin Falstaff 'Falstaff Rivisto' wordt. Rosa componist Floris van Bergeijk 'decomponeerde' Verdi's meesterwerk. Akoestische geluiden mengen met electronische klankvelden en de opera spelt zich aftegen een achtergron van vier eeuwen kunstgeschiedenis.

Het verhaal

Falstaff is niet alleen een schurk, maar tevens een treurige man. Hij valt continu ten prooi aan zijn verslavingen, aan eten, aan vrouwen en aan zijn gebrek aan zelfinzicht. Hoewel wat waardiger, toont hij een zekere gelijkenis met Donald Duck; ook hij lijkt iedere dag opnieuw uit zijn ei te kruipen. Goed gemutst, uitgerust met een flinke appetijt loopt hij steeds opnieuw in de valstrik waarin hij gisteren nog bungelde.

 

Falstaff rivisto - Trailer

Falstaff rivisto - Highlights

Rosa Ensemble

Opera Spanga werkte voor deze bewerking van Verdi's meesterwerk samen met het Rosa Ensemble. Dit is een eigenzinnig, inspirerend ensemble dat opereert op de grenzen van diverse hedendaagse muzieksoorten. Het neemt daarmee een bijzondere plaats in binnen de muziekwereld. Als geen ander is het ensemble bekend met het werken met elektro-akoestische klankbronnen in een theatraal kader. Opera Spanga vond in het Rosa Ensemble een gelijkgestemde partner waar het gaat om de typisch Spangaanse, tegendraadse benadering van de partituur.