Floris van Bergeijk

SPANGA-FALSTAFF-REVISTODownload: Verdi - Falstaff Rivisto €15.00

Floris van Bergeijk

Floris van Bergeijk (1977) is componist en musicus. Hij heeft gecomponeerd voor de meest uiteenlopende bezettingen en maakt deel uit van verschillende ensembles en bands, waaronder het Rosa Ensemble, Lola Montez en Durk Attaturk. Verder maakt hij onder de naam MURW elektronische muziek die, veelal geïmproviseerd, de raakvlakken van idm, noise en avant garde opzoekt.

Als componist heeft hij geschreven voor onder andere de Radio Kamerfilharmonie, het ASKO ensemble, het Matangi Kwartet, Het Residentie Orkest en de David Kweksilber Bigband. Voor opera Spanga en het Rosa Ensemble componeerde Van Bergeijk de opera Falstaff Rivisto welke in 2011 in première is gegaan. Zojuist is in spanga ook zijn Mozartbewerking Donna Giovanna als drive in movie & dvd met succes in première gegaan.

Naast zijn werk als autonoom componist is Van Bergeijk actief als componist en musicus voor theaterproducties. Hij heeft meerdere theaterproducties van muziek voorzien: zo componeerde hij muziek voor Het Nationale Toneel en Vis a Vis, en is hij als vaste componist en musicus verbonden aan theatergroep The Lunatics.

Floris van Bergeijk is als huiscomponist verbonden aan het Rosa Ensemble alwaar hij ook regelmatig als musicus werkzaam is.

Enkele soundbites van Bergeijks werk:

Lets move to Pangaea

Lola Montez - Haus

Murw - NleV

 

De videotrailer van Donna Giovanna (2012):

 

De videotrailer van Falstaff revisto (2011):